I'm feeling guilty for leading you astray.

Jag ogillar att se andra kyssas. Jag ogillar ljudet av en kyss. "Varför?" tänker ni då. "Det är ju hur gulligt som helst när två förälskade personer kysser varandra!" Självklart, men det är ju precis därför! Det påminner ju bara mig om det som jag inte har.... Strör salt i mina sår, så att säga.

Ibland måste man få tycka synd om sig själv. Jag vill ju bara vara med om det där man kallar riktig kärlek...

if only I could get into that corner of your head
where things finally match and meet the standards that you set
oh how I wish I was the treasure that you were lookin' for
bet I would feel better if only I could find the door

I am cryin'
you aren't tryin'
I am melting away

Ouppnåelig dröm?

Alla har vi drömmar och önskningar som vi innerst inne vet har väldigt liten chans att bli verklighet. Jag blir ofta deppig när jag har tillåtit mig själv drömma mig bort, just på grund av att jag vet att det är nästintill omöjligt att det blir som jag önskar. Men den senaste tiden har jag reflekterat en del och kommit fram till att, VADFAN - inget är omöjligt! Visst måste man vara realistisk, men det finns ju alltid någon som kommer att få sina önskningar uppfyllda. Titta exempelvis på Katie Holmes. Redan innan hon blev känd drömde hon om att gifta sig med Tom Cruise. Sedan blev hon en känd skådespelerska, och vad hände därefter? Jo, hon gifte sig som bekant med just Tom Cruise. Det jag försöker säga är helt enkelt att man måste få hoppas att drömmar blir verklighet. För vem kan säga till dig att "det där kommer aldrig inträffa"? Jag tvivlar på att det finns så värst många synska personer på denna jord, som kan tala om för dig hur det kommer att bli...

Jag har själv ett par drömmar som känns mer eller betydligt mindre realistiska:

x Att polygami blir tillåtet så att jag kan gifta mig med bland andra Orlando och Danny. Jag skulle iofs vara nöjd om jag ens fick gifta mig med en av dem.

x Att jag blir känd för något bra, till exempel en revolutionerande uppfinning eller att jag har skrivit en roman värd Nobelpriset i litteratur. En Oscar för bästa kvinnliga huvudroll i en kritikerrosad film skulle heller inte sitta fel. 

x Att mina betyg ska vara bra nog för att komma in på juristlinjen/att jag får 2.0 på högskoleprovet (lycka till).

x Att jag blir rik så att jag kan dela med mig av min rikedom till mina föräldrar och syskon.

x Och så finns det ju det här med att man vill hitta sin själsfrände och leva lyckliga i alla sina dagar osv.

Jag kommer inte på något mer just nu...

image42


Vad har ni för drömmar och önskningar som känns helt omöjliga?
 

Tankar

Jag ska snart gå och lägga mig. Imorgon är det skola och jag är jättetrött. Trött och vill sova, fysiskt trött, psykiskt trött, skoltrött....listan kan göras lång. Dock ska jag försöka tänka positivt. Försöka var ordet.

Jag har tänkt på en grej. Eller, jag tänker på ganska många grejer, men det är just detta jag vill skriva om. Jag har gjort ganska mycket dumt och sagt mycket dumma saker till andra genom åren. Det har väl alla gjort och självklart finns det många som har gjort mycket värre grejer än jag. Trots detta faktum kan jag inte låta bli att hata mig själv ibland. Hata mig själv för att jag är så mänsklig. Fan vad härligt det hade varit, om man hade varit en såndär övermänsklig person som aldrig någonsin sårar någon annan (eller sig själv)!

Hur som helst, om jag ser förbi det jag själv gjort under min livstid... Förtjänar jag verkligen att bli sådär vidrigt behandlad som jag faktiskt blir ibland? Jag har ju precis konstaterat att jag inte är Guds bästa barn, men ändå... Förtjänar jag det? Är det något sorts straff för hur jag själv beter mig? Ni ska veta att jag sekunden efter att jag exempelvis säger något dumt som sårar någon, verkligen ångrar det. Jag AVSKYR att såra andra, det är så sant som det kan bli. Iofs kanske inte den där regeln gäller människor som beter sig vidrigt och som kanske faktiskt förtjänar en dum kommentar...

Jag har kommit fram till att jag verkligen inte vill umgås med de som behandlar mig illa. Jag tänker absolut inte nämna några namn - jag vet inte ens om jag riktar mig till någon speciell genom denna text. Men om du känner dig träffad - tänk efter. Om du vill ha mig som vän, behandla mig bättre. Eller åtminstone så som jag förtjänar - vilket jag hoppas är bättre än skit!

Ute och flänger

När mamma och jag skulle ut på stan idag fick vi se Olof (som inte besökt oss sedan i förrgår) sitta i en av våra blomlådor. Hjärncellerna lämnade han hemma, eller? ;)

Var på undersökning hos tandläkaren idag. Det var som jag trodde - jag håller på att få visdomständer (åtminstone i underkäken) och det är därför det har varit konstigt med bl.a. ilningar och sånt. Mina tänder håller helt enkelt på att flytta sig för att visdomständerna ska kunna komma upp. Men usch, jag vet inte om jag vill ha fler tänder - det känns som att det är trångt som det är!

Var precis nere och åt ett par köttfärspiroger, efwajaj. Det var gött! :)

Ikväll blir det lajbans hos Tommy och på Harry's. Det var väldans länge sedan jag svängde mina lurviga, så det blir nog kul. :)


Uppdatering gällande gårdagens stora händelse

Jo, jag berättade ju om vår lilla besökare som jag döpte till Olof. Min vän Josefine kom över vid åtta och då kom jag på att jag var tvungen att mata min systers stackars lilla kanin, så vi klev ut på trappan. Jag hade lite sallad, två knäckebrödsbitar och en påse med pellets. Plötsligt kommer Olof rusande och hälsar på oss. Bakom honom smyger Astor för att se om han skulle bli tvungen att försvara sitt revir. Olof får syn på maten jag håller i, misstar det för kattmat och bönar om att jag ska ge den till honom. Stackaren var helt utsvulten! Jag undrar vart han bor.... Hur som helst så var det väldigt svårt för mig att kunna ge maten till kaninen eftersom Olof hoppade efter maten. På något vis lyckades jag pilla in grejerna till kaninen, varpå Olof besviket började tugga på ett äppelskrutt som trillat ut ur buren.

När jag och Josse kom in igen började jag fundera på en grej. Olof måste nog ha varit brunstig, annars hade han inte kommit till vårt hus där vi har katter. Men om Olof är en hankatt borde han ha försökt överta Astors revir, eftersom hankatter är galna och slåss med allt som inte är honkatter. Detta fick mig att istället tro att Olof kan vara en honkatt - och då kan hon ju inte heta Olof. Vad sägs om Olofina?

Idag har jag inte sett till den söta katten. Jag hoppas att han/hon gick hem och fick mat.

Mästerkatten i stövlar? Nej, Olof på fönsterkarmen!

Jag har precis varit nere och ätit spaghetti och köttfärssås, som för övrigt var väldigt gott. När jag kom ner för att just äta, säger pappa att vi har en oinbjuden gäst. Jag hade precis satt mig vid bordet och tittade upp för att se en vit-, grå- och brun-fläckig katt (med ögonen tätt ihop) sittandes utanför fönstret. Den ville väldigt gärna komma in, kanske för att se om vi har några honkatter som han kunde ha lite skoj med. Antagligen har han känt lukten av våra katter och ville kolla läget. Med detta i åtanke bestämde vi att det måste vara en hankatt och jag gav honom genom en impuls namnet Olof. Han är jättesöt, men inte välkommen.

För att roa mig själv (MAHA), eller snarare se hur min lilla katt Amanda skulle reagera, lyfte jag upp henne så att hon skulle kunna se katten. Hon fräste en gång, och Olof stirrade. Hon försökte fräsa en andra gång, men rösten stockade sig och fräsandet lät mest som en hostning. Hon fräste en tredje gång och då jamade Olof. Sedan utstötte Amanda ett långt skrik som man kan tolka som "Hjääääälp, det är jättesynd om mig, jag är jätterädd, HJÄÄÄLP!", så jag satte av barmhärtighet ner henne på golvet igen, varpå hon flydde ut i hallen.

Därefter släppte mamma ut vår andra katt Astor, och han tvärstannade på trappan medan Olof smög fram för att lukta på honom. De luktade varandra i ansiktet, och Olof tog sig friheten att nosa Astor i rumpan för att avgöra hans kön. Sedan satt de en halv meter ifrån varandra. Astor med en fast blick på Olof, och Olof som kröp ihop i en liten hög som för att visa att han inte ville något illa.

När jag tittade ut lite senare var Olof borta och jag tänkte att "Nu kan Amanda gå ut och kissa" så jag lyfte upp henne medan mamma öppnade dörren. Och vem kom inspringande om inte Olof? Mamma gav ifrån sig en luftspark samtidigt som hon skrek "Psch-psch!" och Olof flydde ut genom dörren igen. Kvar på trappen satt Astor, helt koncentrerad på inkräktaren. Såklart vågade inte Amanda gå ut, den fegisen.

Jag gick sedan tillbaka in i köket och tittade ut, bara för att se Astor och Olof lukta på varandras fejs IGEN. Sedan backade Olof, varpå Astor fräste som för att säga "Detta är mitt hem och mitt revir, så backa!"

Jag vet inte hur historien utvecklades eftersom jag sedan tackade för maten och gick upp hit, men om jag får lov att gissa tror jag att Astor och Olof fortfarande sitter där på trappan och stirrar på varandra...

På väg mot sportlov!

Jag kan ej med ord uttrycka hur skönt det ska bli med lov! Aaaah :) (det där skulle föreställa ett lyckligt stön)

Nu är förresten världens bästa pappa hemma. Han är dessutom som en helt ny gubbe. :D

Nu ska jag kila iväg på historia. Pling!

En liten redogörelse.

Värt att veta om du vill lära känna Maddu alternativt om du tror att du känner Maddu:

Jag har ganska svårt att visa känslor. Så misströsta ej om det råkar vara så att du inte har fått en tydlig kärleksförklaring - jag tror och hoppas att du vet vad jag tycker om dig ändå!

Jag ser mig själv som en bra människokännare (detta eftersom både mina bra och mindre bra uppfattningar om andra förr eller senare har visat sig vara rätt). Detta innebär alltså att om jag tycker om dig så är du en bra person! Om jag inte tycker om dig...ja, då är du helt enkelt inte precis den finaste människan på denna jord.

Om jag svamlar, skrattar, pratar oavbrutet, gör konstiga rörelser och ger ifrån mig konstiga ljud i din närhet får du inte tro att jag har blivit psykiskt störd. Jag visar bara mitt rätta jag eftersom jag känner att jag kan lita på dig och kan vara mig själv tillsammans med dig. (P.S Jag är faktiskt lite galen, men om du har upptäckt det har du alltså redan umgåtts med mig tillräckligt länge för att ha accepterat detta.)

Översittare är bland det värsta jag vet. Detta eftersom jag har väldigt svårt att försvara mig mot sådana personer. Istället för att säga ifrån och använda fraser som "Det är sorgligt att du känner att du måste trycka ner samt se ner på andra för att du själv ska må bra!", böjer jag mig som en försvarslös jag-vet-inte-vad och vågar absolut inte vara mig själv. Dock har jag en önskan att beskydda de som blir nedtryckta av översittare (av någon anledning känns det lättare att försvara andra än att försvara sig själv). Så alla översittare, se upp för en arg Maddu!

Jag har väldigt lätt att bli ivrig över något och detta kan ibland leda till en viss besatthet. Detta kan gälla exempelvis vackra män från Canterbury som porträtterar alver samt söta brittiska pop-/rockband med lite härlig 60-talsfeeling. Ta alltså upp vissa samtalsämnen på egen risk! Om jag en gång får chansen att prata om något jag gillar, finns det inget som kan hindra mitt pladder. Du får helt enkelt skylla dig själv! Det är iochförsig kanske en helt annan sak om jag till synes helt omotiverat skickar 70 låtar till dig via e-mail. Något som du säger endast för att visa ett visst medhåll kan mata mig med iver och glädje över att någon tycker som jag. Så se upp med vad du säger!

Jag har otroligt svårt att hantera kritik. Detta tror jag beror på att jag tar det mesta personligt även om det du säger inte var menat så.

Jag har svårt att hantera att någon tycker annorlunda jämfört med vad jag själv tycker. Visst är jag medveten om och accepterar att alla tycker olika, men jag kan ändå inte låta bli att tycka att du är dum i huvudet om du har åsikter som inte överensstämmer med mina. Detta innebär absolut inte att jag anser mig själv vara bättre än dig - jag får bara inte ihop det i min lilla hjärna. (För att analysera mig själv ytterligare kan sägas att jag tror att detta problem hänger ihop med att jag tror att någon ogillar mig som person bara för att den kritiserar mig.)

De som umgås med mig regelbundet och ofta vet att jag har en väldigt kort stubin. Jag kan bli väldigt arg och gorma (=överreagerar) över något som du inte alls tycker är särskilt viktigt/känsloväckande. Men bli inte rädd för mig - jag bits bara ibland!

Jag har ganska höga krav på en framtida pojkvän/sambo/make/far till mina barn/själsfrände/livspartner. Som kille ska du helst uppfylla en lista med kriterier. Om du blir avvisad (vilket i dagsläget inte känns särskilt troligt eftersom jag är en aning desperat) får du inte tro att du är en dålig kille! (Men om du råkar vara ett äckel är anledningen till min avvisning av dig ganska uppenbar och jag tror då inte att du tar det så personligt.) Du har bara råkat möta en Kvinna med Krav. Men snälla, låt dig inte skrämmas utan ta gärna kontakt med mig eftersom jag är för blyg för att våga ta kontakt med dig...

Jag kan uppfattas som en pessimist, men innerst inne är jag inte det. Jag tycker bara om att vältra mig i självömkan och olycka lite då och då.

Många ser mig som en pryd, blyg tråkmåns. Blyg är jag ganska ofta och en viss del av de pryda dragen kan kanske förklaras med att jag är lite rädd för det jag finner nytt och ovanligt (jag har kanske fastnat i rutiner?). Och jag är inte tråkig, bara trött.

Jag har svårt att släppa saker, att ta farväl och ge mig ut på okänd mark. Jag vill att allt ska vara som det alltid har varit. Som liten grät jag både när en gammal TV och en sliten bil skulle skrotas.

Tro inte att jag enbart tycker synd om mig själv - det är faktiskt så att det mesta av min tid går åt till att tycka synd om de som har det sämre än mig, exempelvis de svältande barnen i Afrika, Hitlers stackars mamma samt den där masken jag hittade när jag var åtta som inte hade någon kompis.

Jag är lite deppig över att jag är för kort för att bli modell. Inte för att jag tycker att jag är tillräckligt snygg - det hade bara varit kul att åtminstone ha möjligheten.


Jag älskar barn och tar mer än gärna hand om dem. Men då de skriker, gråter, spyr eller bajsar får gärna någon annan ta hand om dem. Detta tecken på omognad hoppas jag växa ifrån då man som mamma helst ska klara av att byta blöja på sin unge.


Jag kan vara dålig på att ta initiativ när det gäller vissa saker. Ibland är jag kanske lite lat, men nästan alltid är det så att jag förknippar en viss grej med något negativt som har inträffat och känner mig då inte motiverad. Det finns alltså nästan alltid en särskild orsak till att det VERKAR som att jag är lat och inte bryr mig.


Jag tycker om att rita, skriva och lägga pussel eftersom det ger mig ett lugn som lilla oroliga, nervösa och stressade jag inte har annars. Dessutom gillar jag handarbete (mobba mig inte, snälla!), särskilt att brodera (ärvt efter morfar♥) eftersom jag är relativt bra på det, till skillnad från att virka och sticka (ärvt efter mamma) som jag gillar men helt enkelt inte behärskar lika bra.


Jag blir nästan alltid sentimental, tårögd och en aning deppig när jag tänker på eller pratar om min barndom. Tro inte att det är på grund av att den var hemsk (för det var den verkligen inte), utan precis tvärtom! Jag saknar verkligen tiden då man hade roligt ihop med en pinne och en kotte, då man kunde springa barfota i flera timmar (och skrika som en galning utan att någon trodde att du var helt sjuk i huvudet), då sommar var sommar och vinter verkligen var vinter. Kort sagt: då allt var så härligt enkelt och man inte behövde tänka så mycket!


Jag analyserar gärna andra personer och deras beteenden. Tack vare (?) att jag har läst psykologi letar jag ofta efter något i personernas barndom och/eller förflutna för att komma underfund med varför de är som de är idag.

Som ni märker gillar jag också att analysera mig själv. Har ni tråkigt en söndagskväll tipsar jag absolut om en självanalys för att fördriva tiden!

Det var allt för mig
Hej Hej


Tired (of being used)

Uschisjälvafan, idag har jag återigen sådär jäkla ont i huvudet! Och inget hjälper - möjligtvis sömn, men jag har ingen lust att sova bort helgen. Nu är helgen iofs snart över ändå...suck...

Får se hur jag mår imorgon. Mår jag som jag gör nu har jag varken lust eller framför allt ork att gå till skolan. Men går jag inte till skolan så missar jag så mycket. GAH, vad ska jag göra? :/

I need some sleep.
I can't go on like this.
I try counting sheep,
But there's one I always miss.

Everyone says I'm getting down too low
Everyone says: "You just gotta let it go"
"You just gotta let it go"
I just gotta let it go

Oh, my darling, I love you.

Jag säger bara BJÖRN GUSTAFSSON

Jag visste att jag skulle ha friat till gullet när jag hade chansen (och då menar jag i höstas då han stod tre meter ifrån mig). Men jag får skylla mig själv!

Who's fooling who?

Läste precis att Heath Ledger's död var en olycka. Precis som jag trodde alltså. Det känns bra att veta att han inte var en av dem som ville dö. Hoppas att detta besked är en tröst för hans familj.

Folk kanske är irriterade på mig osv, men jag orkar bara inte vara glad. Och jag tycker inte synd om mig själv, tvärtom. Jag vet att det är många som har det värre. Många tror säkert att jag är en pessimist, men i grund och botten är jag inte det. Jag har bara en tendens att se negativt på saker när det redan har börjat gå nedåt.

Nu ska jag äta. Sen duscha. Och plugga, om jag orkar.

Sen ska jag sova och hoppas på lite sol. :)

He laughs at my dreams but I dream about his laughter.

Jag har tänkt på en sak. Jag är en person som inte alltid vågar stå för vad jag tycker och inte vågar vara mig själv i alla lägen. Jag är alltså väldigt blyg. Alla har ju fördomar och jag tror jag vet hur andra tror att jag är. Det folk tänker när de ser mig är att jag är en blyg och pryd tjej. Och visst, jag är väldigt blyg och en aning pryd men det är inte hela sanningen. Det känns som att det är just detta som gör att jag inte riktigt kan vara mig själv (och då menar jag bland folk jag känner mindre väl). Folk skämtar ofta gällande detta, ex. "ikväll ska vi supa dig under bordet" och "Madde ska ragga som fan". Det är inte så att jag tar illa åt mig, jag tror bara att det är så att detta ligger gömt i mitt bakhuvud som en spärr på något vis. Visst, det handlar nog också om att jag måste stärka mitt självförtroende och inte vara så jävla nervös jämt, men men...

Jag kom till slut fram till att det inte spelar någon roll vem andra tror att du är - huvudsaken är att du själv vet vem du är.

:/

It's a hard thing, faking a smile
when I feel like I'm falling apart inside.

RSS 2.0