Studentbal

Igår var det bal på Hedenlunda. Det finns så mycket att säga om kvällen, att jag inte orkar säga allt - så jag sammanfattar det såhär: Det var en kväll jag aldrig kommer att glömma. :)

Här är jag innan jag hoppade in i Ebby's bil. Ni får ursäkta min hållning - den är vanligtvis ganska dålig och dessutom var jag både stressad och nervös. Det verkar också som att en högre makt hade något emot mig eftersom jag (och flera andra personer också) under kvällen lyckades spilla på min klänning vid ett flertal tillfällen - och såklart blev det fläckar. Dessutom ville inte klänningen sitta kvar ovanför bysten trots att både min mamma och Ebby's mamma hade bidragit med hjälp. Åh, jag visste att jag skulle ha skaffat silikontuttar lagom till balen...


 

Baby when you're gone

I've been wandering around the house all night
wondering what the hell to do
Yeah, I'm trying to concentrate but all I can think of is you
well the phone don't ring 'cause my friends ain't home
I'm tired of being all alone
Got the tv on 'cause the radio's playing
songs that remind me of you


Baby when you're gone, I realize I'm in love
days go on and on, and the nights just seem so long
Even food don't taste that good, drink ain't doing what it should
things just feel so wrong, baby when you're gone

I keep driving up and down these streets
trying to find somewhere to go
Yeah i'm looking for a familiar face, but there's no one I know
oh, this is torture, this is pain, it feels like I'm gonna go insane
I hope you're coming back real soon, 'cause i don't know what to do

Baby when you're gone, I realize I'm in love
days go on and on, and the nights just seem so long
Even food don't taste that good, drink ain't doing what it should
things just feel so wrong, baby when you're gone

Baby when you're gone, I realize I'm in love
days go on and on and the nights just seem so long
Even food don't taste that good, drink ain't doing what it should
things just feel so wrong, baby when you're gone

It really is ironic. Trust me, I know.

Jag frågade precis Jessica detta: "visst känns det som att man flummar sig igenom livet just nu...som att man inte riktigt finns?"

Så känns det i alla fall. Jag är jätteglad över balen och studenten, och samtidigt deppig över vissa grejer - men jag kan inte riktigt känna känslorna. Det är som att jag har en spärr någonstans. Dock var jag på väg att släppa loss idag när jag gick hem från skolan - jag log för mig själv och var nära att börja dansa och snurra där jag gick. Just nu känner jag så inför balen och studenten, men det kommer antagligen att ändra sig. Jag kommer nog storböla, åtminstone vi studenten.

Idag var det studentspex - och fy farao så kul det var! Jag ville aldrig sluta när det väl kom igång, men jag var sjukt nervös precis innan jag klev ut på scenen. Är jätteglad över alla fina beröm jag (och vi i hela gruppen) har fått efteråt. Milli sa att hon vill se igen - och jag skulle gärna vilja göra det igen. Men nu är det som det är. Ska bli spännande att prata med Bettan imorgon och höra vad lärarna har sagt...


Hanging by a string this time

Och hur kändes det att vaxa benen? Visst, det gjorde ont, men man överlever. Kan dock säga såhär: killar, var glada att ni slipper!


Idag är det måndag. På onsdag är det studentbal. Och så har jag för mig att det är något speciellt som händer på lördag, men jag vet inte riktigt vad... Hur som helst - HJÄLP! Jag tjatar alltid om detta nuförtiden, men: vart har tiden tagit vägen?! Det är helt sjukt att vi har slutat skolan. Jag är fri, men vet inte om jag vill vara det. Jag är bekväm med tryggheten som skolan ger - man vet alltid att man ska till skolan, man behöver ju för bövelen inte ens tänka! Buhu, hur ska man kunna vänja sig?

Jag sitter i skolan just nu i väntan på övning inför studentspexet imorgon, och har absolut ingenting att göra. Kan inte lyssna på musik eftersom mina hörlurar plötsligt dog utan förvarning. De hade levt ett år, precis som hörlurarna av exakt samma typ som jag hade innan dem. Hmm... funderar på om det kan vara så att det sitter en liten gubbe eller tomtenisse nånstans, som under tvång (för tomtenissar är ju egentligen snälla) trycker på en liten knapp och samtidigt har sönder hörlurarna, efter exakt ett år. Detta för att Philips ska tjäna pengar eftersom jag såklart kommer att köpa ett nytt par hörlurar. Så just nu sitter jag här och är arg över att världen verkar konspirera mot mig. Väldigt rationellt, eller hur?


Ska vi bolla lite kula?

Jag och Jessica sitter just nu på msn och kör en "One man". Eh, jag förstår er om ni inte har en aning om vad jag snackar om. Men om ni har sett en filmtrailer och/eller Pablo Fransisco vet ni kanske vad det innebär. Hur som helst, vi har himla roligt! :)

Snart ska vi iväg till Hälsofix och vaxa tha legs. Vi kommer ha de snyggaste och lenaste benen i stan! MAHA! Just nu är jag lite nervös över att det ska göra ont. Men vadfan - som klyschan säger, "Vill man vara fin får man lida pin".

Jag har förresten kommit på en jättebra låt som jag funderar på att skicka in till Melodifestivalen nästa år. Jag borde dessutom skynda mig att ta patent på den.

"Ska vi spela lite fickpingis?
 Ska vi bolla lite kula?"

Jag har ingen vers, och kanske borde refrängen vara lite längre. Men äsch, det får duga så länge.

Först nu förstår jag.

Var och såg sista RENT-föreställningen idag. Jag kan inte sluta tänka på hur fantastiskt duktiga våra esteter är. Jag är stolt. :)

Nu sitter jag här ensam. Har ont i tänderna, och halsen. Pluggar. Vill gråta.

Suck, det spelar ingen roll hur mycket jag skulle plugga idag, jag skulle ändå inte hinna med allt jag vill ha gjort. Imorgon är det ju meningen att jag ska med till Stockholm och Dramaten, men jag tror inte jag kan. Jag hinner inte! Det är så jävla mycket att göra. Fan vad jag hatar att plugga, jag skiter blankt i att jag tar studenten om exakt två veckor och därmed slipper plugg - det är skitjobbigt ändå!

Mamma säger hela tiden att "jag tycker du behöver komma med och ha roligt". Och jag vet det, men vad ska jag göra?

Everybody knows

now hearts are getting broken but i guess its what they call growing up, yeah

Nothing really matters, nothing really matters at all
When all your dreams are shattered, everything is beautiful

Will we still be friends forever?

Jo, enligt Vitamin C:s låt Graduation kommer vi att vara vänner föralltid, trots att vi skiljs åt. Den där låten är så bra... man blir glad samtidigt som man blir ledsen. För visst är det märkligt? Att man kan känna två starka, motsatta känslor samtidigt? Ena dagen tänker man "Åh, så skönt det kommer bli att slippa allt jobbigt skolarbete. Att slippa de där kraven.", men nästa dag är man deppig över att allt kommer att förändras. No more Sp3 liksom.

Dessutom känner jag mig som den bräckligaste av oss alla. Jag vet inte om jag kommer att klara av studenten. Jag kommer bryta ihop. Ligga där på marken i en pöl av tårar. Snora ner alla fina klänningar inklusive min egen då jag krampaktigt klänger mig fast vid mina vänner. Om jag nu inte fått ett sammanbrott redan innan denna dag. Då kanske alla tårar redan fallit...

I flera dagar har jag gått och oroat mig över saker som gäller balen. Bland annat när det gäller håret. Jag bestämde för längesen att jag skulle köpa spolar och fixa lockar själv. Men nu har jag börjat ångra mig då jag tänker på att mina vänner kommer att ha superglammiga frisör-fixade frisyrer. Tänk om mitt skiter sig? Jag får väl testa spolarna i helgen och om de inte fungerar så får jag väl köra på locktång. Men vad gör jag om även det skulle gå åt pipsvängen? Dessutom är jag så förbannat blek. GAH, vad jag hatar denna hysteri! Denna stress som alltid drabbar oss tjejer vid sådana tillfällen som dessa. Vi känner alltid att vi måste vara minst lika fina som alla andra. Och jag känner precis så just nu. Jag är väl en aning naiv eller vad man ska säga, då jag önskar att folk kommer tänka "Wow, vad Madde är vacker!". Med detta menar jag inte att jag tror så illa att det inte finns en enda kotte som tycker att jag är vacker annars, men just balen är så speciell. Suck...

Jessica och hennes Babbu.

Babbis: "du e som sweet chili peppar söt o liten men farlig om man inte har vatten nära"

Jessica: "ÄH, vem fan är gulligare än dig mårdis?"

Made my day, so to say. ;)


Always where I need to be.

Jag skulle göra vad som helst för att få känna sådär. Vad som helst för att ha någon som håller om mig på natten, någon som får mig att glömma allt det onda om så bara för en liten stund. Vad som helst för att ha någon att bara vara med. Men varför ska det vara så svårt? Det enda jag begär är ju någon som älskar mig.

En lista.

Förlåt mig, ni stackare som läser detta. Jag fördriver min tid.

TESTET BÖRJAR: kl. 23.18

1. Ditt namn? - Madeleine
2. Ålder? - 18 år och drygt 7 månader
3. Vart bor du? - I en liten håla i Sörmland
4. Bor tillsammans med? - Mamma, pappa, Jessica, Amanda, Astor samt ett par damråttor under sängen.
5. Husdjur? - Katterna (alltså Amanda och Astor). Kaninen Bullen har flyttat.
6. Färg på ditt hus? - Vitt med gröna detaljer
7. När är du född? - 22 september. Det var en kall höstdag och regnet öste ner...
8. Klass? - Sp3, snart ingen alls dock eftersom studenten närmar sig.
9. Vilket år tar du studenten? -  Ja, alltså i vår. Om 28 dagar, exakt fyra veckor alltså. HJÄLP! :O
10. Något jobb? - Jag har sökt, har inte fått svar från alla än så jag väntar... Hoppas på det bästa.
11. När gick du upp i morse? - Klockan var kanske...halv tolv (A)
12. När ska du sova? - Snart, eftersom jag är trött, ledsen och ensam.
13. Duschat idag? - Nope, usch på mig.
14. Kramat någon idag? - Räknas katten?
15. Pussat någon idag? - Nej. Men jag vill! 
16. Vad har du ätit idag? - Frukost, nudlar, kvällsmat, chips, banan, bulle. Har råkat svälja ett tuggummi också. 
17. Dagens klädsel? -  Underkläder, strumpor, två tröjor (jag freyyyyser), sköna byxor.
18. Dagens smink? - Rouge och mascara.
19. Dagens sötnos? - AnnG som fyller år :)
20. Dagens roligaste? - Oj, ehm...Såg en liten bit av "Sverige pussas och kramas" som var roligt.

SOCIALT
21. Har du många vänner? -  Ja, det kan man nog säga. Men bara ett fåtal riktigt nära vänner.
22. Hur många har du kysst? - Vet inte.
23. Vem kramade du senast? - Ebby, om man räknar bort katten jag kramade idag.
24. Hur många har du haft sex med? - Det ska väl du skita i! :P
25. Hur många har varit otrogen mot dig? - Ingen vad jag vet.
27. Har du pojk-/flickvän? - Nej, men det skulle vara trevligt om det dök upp en pojke som ville bli min vän. :)
28. Vem pratade du med i telefon senast? - Sara P...eller var det bror min?
29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? - Josse, men det är privat ;)

FAVORIT
31. Film? - En av dem är The Notebook, en annan Moulin Rouge och en tredje är Atonement.
32. Låt? - Oj, det är en väldigt svår fråga att besvara. En av dem är The Pieces Don't Fit Anymore med James Morrison.
33. Mat? - Tacos! Hemlagad lasagne och köttbullar är också smaskens...och spaghetti! Och det mesta som är stekt eller grillat :)
34. Dryck? - Julmust!
35. Färg? - Blå
37. Stad? - Av dem jag besökt är det nog Stockholm eller London...eller Söderköping, det är jättemysigt där :)
38. Land? - Jag tycker om Sverige väldigt mycket. Jag tycker att vi gnäller för mycket om att det är så dåligt. Annars gillar jag England!
39. Ämne i skolan? - Engelska
40. Människa - Men hur kan man förvänta sig att någon ska nämna bara en person? Jag tänker iaf inte göra det.

SENASTE
41. Personen du tänkte på? - AnnG som fyller år. Jag undrar vad hon har fått i present. :D
42. Personen du kysste? - Oj..hmm...
43. Gången du spydde? - Jag har inte spytt sen jag var magsjuk när jag var en sisådär 14 år. *peppar peppar ta i trä* på att jag slipper i framtiden. 
44. Gången du grät? - I natt :S
45. Pizzan du åt? - Det var det gamla vanliga, alltså en Vesuvio.
46. Gången du var i Göteborg? - Sommaren 2006 :)
47. Gången du var i Stockholm? - Ett par månader sedan.
48. Gången du var full? - I onsdags tror jag att jag var lite lullig åtminstone.
49. Gången du var hög? - Haha, jag är ofta hög! Men inte på droger, utan jag är mer flummig. Skrattar oavbrutet. Haha, det låter iofs litegrann som om jag skulle ha tagit nån drog. ;)

ANTINGEN ELLER
51. Svart eller vitt? - Svart
52. Hund eller katt? - Katt. Det är vad jag växt upp med, då är det så att jag har favoriserat det djuret. Man har ju så många fina minnen. :)
53. Ut och festa eller hemma och mysa? - Jag är definitivt för att vara hemma och mysa! :) Men visst är det kul att gå ut och festa ibland, men inte överdrivet mycket.
54. Tvspel eller datorspel? - Eftersom inget fungerar på vår dator säger jag TV-spel. Och TV-spel är himla skoj.
55. Singel eller upptagen? -  Jag skulle gärna bli upptagen.
56. Hångla eller ha sex? - Varför kan man inte kombinera dessa? ;)
57. Lunarstorm eller helgon eller Playahead? - Jag är trött på såna grejer...
58. Ragga eller bli uppraggad? - Jag är ganska blyg av mig men tycker samtidigt att det är lite jobbigt om någon jag inte är intresserad av kommer fram och raggar. Det bästa är alltså om båda visar intresse och liksom möts halvvägs.
59. Big Brother eller Paradise Hotel? - Men usch för båda. Men samtidigt var de också väldigt fascinerande när de kom.
60. Har du svart hår eller blondt? - Jag har brunt hår.
61. Har du blåa ögon eller bruna? - Blå
62. Choklad eller lakrits? - Choklad all the way!
63. Göteborg eller Stockholm? -  Jag har tyvärr inte så mycket erfarenhet av Göteborg, har bara varit där ett par gånger. Därför måste jag säga Stockholm.
64. Högerhänt eller vänsterhänt? - Höger
65. Coca cola eller fanta? - Båda kan vara gött ibland. :)
66. Pizza eller kebab? - Pizza, definitivt!
67. Randigt eller prickigt? - Randigt
68. Älska eller älskas? - Jag tänker vara lite självisk och säga älskas. Jag vill inte älska utan att det besvaras, det är det värsta som finns. Det bästa är dock om han har båda alternativen samtidigt.
69. Leva eller dö? - Gärna leva.

ANTAL
70. Personer du älskar? - Det är ganska svårt att räkna upp folk såhär på rak arm...
71. Personer du hatar? - Oj, det vet jag inte. Jag tror att hat är det yttersta och jag försöker att inte ta det så långt.
72. Pojk-/flickvänner du haft? - Jag hade en del när jag var lite yngre. Men ingen som jag vill kalla "riktig".
73. Personer du hånglat med inom en 24timmars-period? - Haha, det vet jag att det inte är många.
74. Glassar du ätit på en dag? - Oj, haha. En fem-sex stycken kanske?
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? - Vet ej. Skulle vara kul att åka på ett par, men jag vill inte tälta bland en massa sluskar.
76. Gånger du haft minnesluckor? - Det händer sällan att det blir så allvarligt att jag tappar bort stora delar av dagarna. Men visst, jag glömmer grejer ganska ofta. 
77. Gånger du varit hög? - Haha, som sagt har jag aldrig varit hög på droger.
78. Personer du saknar just nu? - Det finns några stycken.
79. Gånger ditt hjärta brustit? - Jag vet inte riktigt. Det känns som att det är brustet och att jag behöver någon som kan laga det...

VEM:
80. Vill du kyssa nu? - Hemligt ;)
81. Ska du träffa imorgon? - Min syster med familj, eventuellt Josse om jag hinner. Och såklart de gamla vanliga - alltså mamma, pappa och Jessie.
82. Sjöng du senast för? - Jag sjunger ofta för mig själv. ;)
83. Hade du senast en msn-konversation med? - En annan Madeleine :)
84. Spelade du tvspel med senast? - Josse
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu? - En brunbränd snygging med vältrimmad bringa. Frivillig?
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? - Josef ÄCKEL Fritzl.
87. Förtjänar att dö? - Det finns nog ganska många. Jag tänker bland annat på de som förgriper sig på och mördar barn. Överhuvudtaget är det väl de som gör dumma saker mot andra, och inte bara människor utan även djur.
88. Är söt? - Det finns det ganska många som är :)
89. Vill du sova jämte inatt? - Det är också hemligt... ;)

VAD:
90. Gör dig glad? - Söta små barn, glada människor, god mat...bra musik. Ja, det finns ganska mycket som kan göra mig glad.
91. Gör dig ledsen? - Se svaret på fråga 87
92. Vill du helst göra nu? - Sova...drömma om bättre tider.
93. Önskar du att du slapp göra? - PLUGGA
94. Vill du ha nu? - En god natts sömn. Eller helst någon att prata med innan jag sover.
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? - Oj, det är ju ett tag dit...
96. Längtar du till? - Balen och studenten. Men samtidigt bävar jag inför dessa.
97. Tycker du om dina betyg? - Jo, men jag tänker ibland på att jag kunde ha gjort bättre ifrån mig i vissa ämnen. Men vem mår bra av att tänka så?
98. Ångrar du i ditt liv? - Jag har ångrat mycket, men jag tror att man mår bättre av att vara nöjd istället.
99. Är det bästa som hänt dig? - Men gud vilken svår fråga!
100. Hur mycket är klockan? - 00.15

What can I do?

Just i detta nu känner jag mig otroligt ensam. Just när jag behöver prata med någon, finns det ingen här. Klockan är fem över tio. Många av mina vänner är på fest, eller så myser de framför tv:n. Jag vet att jag bara skulle kunna lyfta på luren och ringa en av dem, men jag vet helt enkelt inte vem jag ska ringa. Därför väljer jag att sitta här och tycka synd om mig själv och samtidigt skicka telepatiska hälsningar till folk i ett försök att få dem att ringa mig. Jag har en känsla av att det inte kommer att fungera. Fan då.

Imorgon ska jag prova min balklänning, träffa syrran med familj samt plugga arslet av mig. Jag är så trött på skolan, jag vet inte vad jag ska göra... Men snart är det slut, så det är väl bara att hålla ut. Haha, det rimmar.

Just nu kan det knappast beskrivas bättre än såhär:


The old days.

Jag vill göra en liten återblick i det förflutna. Inte bara i mitt förflutna utan även till tider då jag inte ens var påtänkt (kom just att tänka på att jag aldrig varit påtänkt, haha). Några av er har väl sett en del av dessa bilder, men det struntar jag i.

image46

image47

image44

image54

image43

image55

image24

image48

image49

image50

image51

image52

image53

Och för att med säkerhet ge er ett gott skratt:

image27

One and only.

Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker iaf att Timbaland är ett musikaliskt geni. Allt karln tar i blir ju till guld! Jag lyssnar just nu gärnet på hans duetter med Fall Out Boy och The Hives (GO Sverige säger jag bara!).

För övrigt har jag fastnat för britterna i Scouting for Girls - de har många bra låtar. Orkar inte länka till alla, men här är iaf länken till låten Elvis ain't dead (gick inte att lägga upp videon eftersom det stod "embedding disabled by request"): http://www.youtube.com/watch?v=gFzREgP3RiU

Hur kommer det sig att jag har en väldigt stark lust att bara skrika och skrika? Det är kanske något jag vill få ur mig? Har dock en känsla av att skrika inte är den bästa metoden.

Jag är den eviga vännen, det vet jag redan. Jag önskar dock att jag var Topher Grace i "Win a date with Tad Hamilton!". Jag ska hädanefter intala mig att jag är verklighetens Topher, för kanske mår jag bättre då? Tyvärr är Josh Duhamel så jäkla snygg och det är svårt att vinna över någon som är så snygg...Lycka till säger jag bara. (OBS! Jag är inte lesbisk - vänd på rollerna och tänk er att Topher och Josh är tjejer. Men jag ska inte behöva förklara detta, ni läsare är ju inte dumma i huvudet.)

When I was young
I never knew
what this thing called love
could do to you
but since you've been gone
and I've been on my own
I've been feeling quite peculiar
but I'll get by without your smile
I'll get through without you

But I wish it was me you chose
I wish it was me you chose
I wish it was me you chose
I wish it was me you chose

cause Elvis ain't dead
and you're coming back
and Elvis ain't dead
and you're coming back
Oh

Since you've been gone
I can do what I like
but it doesn't mean a lot to me
I'm all shook up
and I'm lonesome tonight
I think I need a love lobotomy
but I'll get by without your smile
I'll get through without you

But I wish it was me you chose
I wish it was me you chose
I wish it was me you chose
I wish it was me you chose
cause Elvis ain't dead
and you're coming back
cause Elvis ain't dead
and you're coming back
Oh no, Oh no, Oh no

You
Me
Maybe we we're never meant to be
(2x)

Elvis isn't dead
Elvis isn't dead
Elvis isn't dead
cause I heard him on the radio

Elvis isn't dead
Elvis isn't dead
Elvis isn't dead
and you're coming back to me I know

Elvis isn't dead
Elvis isn't dead
Elvis isn't dead
yes I heard him on the radio

Elvis isn't dead
Elvis isn't dead
Elvis isn't dead

Me you chose
I wish it was me you chose
I wish it was me you chose

cause Elvis ain't dead
and you're coming back
and Elvis ain't dead
and you're coming back

And Elvis ain't dead (Elvis ain't dead)
And Elvis ain't dead (Elvis ain't dead)
And Elvis ain't dead (Elvis ain't dead)
And Elvis ain't dead (Elvis ain't dead)

(Elvis has left the building
Thank you and good night)

RSS 2.0