When the night comes falling.

Jag kunde inte sova inatt. Jag vred och vände på mig, försökte komma på en förklaring till varför jag var tvungen att ha myror i benen just då. Hämtade min kära mp3 ur väskan och spelade på låg volym för att inte störa min sambo. Alla dessa faktorer bildade ett utomordentligt tillfälle att tänka alldeles för mycket. Och när det dök upp en sorglig låt här och var, blev det såklart oundvikligt att tänka på gamla minnen och jobbiga saker. Så där låg jag och grät lite smått.

Det var mycket jag hann tänka på där i nattens sena timmar. Mycket som jag inte orkar, vågar eller vill nämna här. Det mest framträdande, det som kastade sig på mig som ett slag i magen, känner jag dock att jag vill skriva om. Det var insikten att det nu är nästan exakt ett år sedan jag gick igenom en av de värsta perioderna i mitt liv. Min pappa genomgick en stor hjärtoperation som utvecklades från en kontrollerad procedur till att bli till ovisshet och rädsla för alla nära och kära. Det känns dumt (och själviskt) att nämna allt det här när det finns personer i min närhet som går igenom liknande saker i detta nu, men jag känner ändå att det är viktigt för mig att tala om det här. Jag hoppas att ingen tar illa upp.

Att det har gått ett år känns helt overkligt. Å andra sidan visar det kanske bara att tiden går så oerhört snabbt, hela tiden, utan att vi märker det. Den flyger förbi medan vi människor försöker fundera ut hur man bär sig åt när man lever. Jag känner mig iallafall dum eftersom jag inte tänker på den där perioden i mitt liv tillräckligt ofta. Det känns som att jag borde se tillbaka och påminna mig själv om att jag måste uppskatta alla fina personer i min närhet. Jag lovade mig själv då att jag aldrig mer skulle ta något för givet, att jag från och med den stunden alltid skulle komma ihåg att visa för mina nära hur mycket jag värderar dem. Ändå känns det inte som att jag har lärt mig ett skvatt! Visst, det där löftet höll i sig en stund, men efter ett tag var det som att jag föll tillbaka i gamla banor. Vi människor inser inte hur mycket saker betyder förrän vi är nära att förlora dem. Men jag tror inte att det har att göra med att vi skulle ta just personerna, dem vi älskar, för givet. Det är nog snarare att vi tar hela vårt liv - hela vår existens - för given. Att vi lever och andas. För inte går vi runt hela tiden och är rädda att mista förmågan att andas?

Jag vill inte tänka på vad som kunde ha hänt eller vad som skulle kunna hända i framtiden. Jag ska försöka att aldrig mer tänka på det viset. För om man hela tiden går runt och är rädd att mista dem man älskar missar man livets bergochdalbanetåg. Då kommer man aldrig kunna leva på riktigt. Vi har sådan kort tid på jorden att det inte är värt att slösa bort ens en sekund på att vara rädd.

Jag älskar dig, pappa. Och en hel del andra fina människor också. Det hoppas jag att ni alla vet. <3


The Gustafssons

Jag älskar er. <3

Happy födelsedag!

Idag var det trettiofem år sedan världens bästa storasyster föddes. Back then var jag inte ens påtänkt, men kan ändå inte låta bli att känna mig lite gammal. För jag fyller ju faktiskt tjugo i år. Det tycker jag känns gammalt! Det är inte gammalt att vara trettiofem. För det känns som att man inte åldras alls under åren 30-39. Jag menar, hur mycket mer kvinna eller man kan man bli, liksom? Det är mellan 20 och 29 som allt sker, tror jag. Man mognar. Det är då det märks att man blir äldre och äldre.

Dock känns det lite skumt att tänka att om fem år är min syster fyrtio. Inget illa menat - det är bara åren som flyger förbi. Om någon ska ha panik så är det jag. Det känns som att jag måste skynda mig att göra något av mitt liv. För min syster har lyckats jättebra. Hon har en fin liten familj. Det hoppas jag att även jag själv lyckas skaffa i framtiden.

Jag vill avsluta med att sända tusentals pussar och kramar till Maria. GRATTIS! <3 (Och don't worry - om det är några som ska känna sig gamla i samband med din 35-årsdag så är det morsan och farsan. Höhö!)


It ain't half of what you owe me.

Jag struntar totalt i att jag nog inte borde kunna känna såhär. Because the truth is...

...you did steal my dreams. You did break my soul apart.

And you invaded my brain so that for a long time, I could not think of anything (anyone) else.

Kom hit!

Amanda har redan skrivit om det i sin blogg - men jag vill också nämna att det skulle vara jättekul om mina vänner ville passa på att hälsa på nu den närmaste tiden, då vi har en massa ledig tid (=vi är arbetslösa).

Så kom hit NU! :)

Run, run...RUN.

Du springer där på den smala vägen. Förrvirrad. Vad är detta? Vad gör du egentligen här? (Innerst inne vet du att it's life that has happened to you...)

Men inget av det där spelar någon roll - du vet att du måste fortsätta springa. There's no turning back. Du känner dock ständigt att du inte orkar mer. På något sätt lyckas du ändå ta dig samman. Gång på gång. Sen, utan förvarning, blir den smala vägen till ett öppet blomsterfält. Där springer du rakt in i någon. Och märker att denna någon är en någon som du varken kan eller vill sluta pussa på. Mhm-mm.

"Plötsligt händer det." Ja, så måste det väl vara?

Toblerone är gott.

Amanda fick just en av våra lampor att fungera - för första gången på tre månader. Höhö.

Jag ska ju till Uppsala i höst. Det har jag liksom bestämt sedan länge. Desto svårare är det att bestämma exakt vad jag ska läsa. Visst, jag har sagt att jag ska läsa språkvetarprogrammet - men det finns ju en hel del annat också. Kandidatprogrammet i retorisk och litterär kommunikation, samhällsvetarprogrammet samt olika kurser såsom retorik, litteraturvetenskap, historia - eller varför inte samiska?

P.S Hello tattoo...

The Bird and the Bee.

"Cry as much as I want to
Weep, I know I can't have you
I wipe my tears away, away
I try, I try, I try, I try
Wish, wish for the summer
Want, to pull over under
I wipe my tears away, away

I try, I try, I try, I try
I try, I try, I try, I try
I try to make the best at happiness

I'm a broken heart
I'm a broken heart
I'm a broken heart
My love is bleeding
I'm a broken heart
I'm a broken heart
I'm a broken heart
An empty feeling

I try, I try, I try, I try
I try, I try, I try, I try
I try to make do with much more of less

All, all of our moments
Have just become ailments
I'm haunted all of every day
I try, I try, I try, I try
Ache, aching and teething
My big love is bleeding
I think I might be dying

I try, I try, I try, I try
I try, I try, I try, I try
I try to make the best at happiness

I'm a broken heart
I'm a broken heart
I'm a broken heart
My love is bleeding
I'm a broken heart
I'm a broken heart
I'm a broken heart
An empty feeling"

Detta är allt jag har att säga...

...och så är det inte ens jag som säger det.

"cannot wake up in the morning
without you on my mind
so you're gone and I'm haunted
and
I'll bet you are just fine
did I make it that easy to walk right in and out of my life?"

Everybody's changing and I don't feel the same.

Den där idag-sa-vi-upp-oss-grejen kom lite sådär i förbifarten. Men det var lite det som var meningen. Jag ville ju skapa lite spänning i den trista vardagen. Ge mina läsare en chock.

Den övervägande orsaken till att vi sa upp oss (eller snarare har berättat för vår manager att vi med största sannolikhet kommer säga upp oss) är att vi på många sätt och vis inte orkar mer. Det är otroligt jobbigt, slitsamt och krävande att jobba på den där restaurangen. Vi blir ibland mobbade av högsta hönset. Och det var länge sedan det kändes roligt att gå till jobbet. Dessutom är det så mycket som är annorlunda mot hur det var i början. Personalen, hela känslan... ja, allt. Visst, det var kanske lite dumt och läskigt att säga upp sig men jag tycker att jag tar alldeles för lite risker i livet. Och man ska väl inte göra något som får en att må dåligt? Jag kommer att sakna Zizzi väldigt mycket. Men det är "gamla" Zizzi jag kommer att sakna. Hur det kändes i början. De personer som var med då. Det känns som att jag har spenderat en livsstil (det ska såklart stå "livstid", men behåller ordet för att visa hur pinsam jag är...) på den där restaurangen, trots att det bara har gått drygt tre månader. Mitt liv står stilla. Och stilla ska det väl förtusan inte stå i London?!

Modigt eller dumt?

Hej kära dagbok

Jag är supertrött men jag kan inte sova. Min kropp vill, men någon hemlig del i mitt huvud protesterar. Det är som Chris Martin sjunger; "When you feel so tired, but you can't sleep. Stuck in reverse." Och så vill jag bara fortsätta att citera denna låt. Det är liksom så vackert. Och så bra. För såhär är det ju verkligen;

"And the tears come streaming down your face
when you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
could it be worse?
"

Det är lördag nu. Och förresten - idag sa vi upp oss.

Tjottaheeeeej

Sometimes wishing's not good enough.

Det går inte en dag utan att det, du, tränger in i tankarna. Det känns som att det är mycket värre än förra gången det var såhär, men det är nog bara inbillning. Jag minns inte hur det kändes förra gången. Då har jag ju på ett sätt inte något att jämföra med.

Så lätt det skulle vara om jag bara kunde glömma. Så lätt det skulle vara om den lilla del av mig som fortfarande hoppas och önskar skulle sluta hoppas och önska.

Men just i detta nu känner jag att det allra bästa vore om man kunde vrida tillbaka tiden. Jag har så mycket inom mig som blev osagt. Och ogjort. Det är nästan så att jag funderar på att skriva ett brev. Eller vad ska jag göra?

Jag önskar du visste hur det var. Jag önskar du kunde förstå, att du kunde inse. Jag önskar att du då kunde säga: "I stole your dreams, I broke your soul apart."

Well, somebody told me.

Jag jobbar hela tiden. Jag är trött. Jag orkar inte mer. Jag behöver vara ledig, göra något roligt och avslappnande. Annars kommer mitt huvud att explodera, medan resten av min kropp faller samman. Då blir det ju tråkigt för den (= min sambo, Amanda) som måste skrapa ihop mig.

I wear a halo when you look at me.

Jag lyckas alltid känna mig som mest ensam vid de mest konstiga tillfällen. Exempelvis när jag är omringad av en massa människor på jobbet. Då känner jag mig ibland så liten, så ynklig. Så var det vid ett tillfälle idag. Då fick jag plötsligt en väldigt stor lust att springa in på toaletten, gråta, ringa mamma och berätta hur otroligt mycket jag längtade hem just då. Ja, ibland känns det som att en osynlig hand kramar hårt om hjärtat och allt jag vill göra är att lägga mig i fosterställning och sova.

Men varför är det så? Kanske är jag inte redo att släppa taget om min barndom än. Jag vill kanske inte bli vuxen just nu. Eller handlar det om något annat? Är jag kanske i grund och botten heartbroken? Nej, det får jag inte vara. Det tillåter jag inte mig själv att vara. Jag ser ofta på hela situationen som på avstånd, som om det inte är mig det handlar om, och därifrån ser allt så trivialt ut. Det skulle vara så pinsamt om jag var heartbroken. Tyvärr har jag nog, nu när jag tänker efter, visat vissa tecken på att vara just det. Enligt min sambo var jag som en zombie där ett tag. Jag märkte det till stor del själv, men vad kan man göra när man är mitt i det jobbiga?

"But I love him even though my friends say he's not right
I know it's true, but can't deny he's on my mind"

You took my breathe away. Wish there was a way I could make you understand.

Oavsett all förrvirring och allt krångel som uppstod då, känner jag att jag inte skulle ha något emot fler Ministry of sound-liknande äventyr. Jag tror inte att densombestämmer planerar att jävlas lika mycket med mig en gång till. Och jag tycker allt att jag har fått ta emot tillräckligt med smällar. Så man kan ju alltid hoppas!

Dessutom har det ju faktiskt varit mörkt hos mig alldeles för länge. Jag tror jag har ganska mycket att ge en annan, speciell människa och skulle gärna vilja undersöka om det stämmer. So bring it on... please. Om densombestämmer kunde ge mig något tecken på en ljusare framtid, lovar jag (nästan) att jag inte ska böna och be en gång till.

You broke my Californian heart.

Det var inte länge sedan jag nämnde hur mycket jag gillar Lisa Miskovsky och hennes musik. Främst är det texterna jag fastnar för. I mina ögon är de helt fantastiska. Det är så jag vill kunna skriva.

Nu kommer det att bli en hel del reklam för hennes låtar. Men jag vill uppmärksamma er på hur vackra hennes texter är.

"You know it's never easy putting anyone down.
It's not the same when you wear the crown.
The heart is what you've found.
Yeah, hey, hey...

It's understood, but it's never, ever good.
You know you won't, but you know you should.
And I know that you could.
Yeah, hey, hey...

Hey, hey, hey, hey it's a brand new day, ah ha...
Hey, hey, hey, hey, it's a brand new day

You cannot leave when you really wanna go.
You know the road better than the show.
And darkness makes you glow.
Yeah, hey, hey..."

- A brand new day

"And I tear it apart and burn it all down 'cause i have to
Made a deal with a man at the crossroads who knew where to find you

All the friends I betrayed, all the enemies made in the process
Our pain feels the same we're just carrying different crosses
It's all in the game baby - it's acceptable losses

[...]

'Cause you ripped me apart and I ran for my life 'cause I had to
My heart won't stop bleeding and I'm no longer sure if i want it to

All the friends I betrayed, all the enemies made in the process
They're all going down in a accounts of acceptable losses
It's all in the game baby - it's acceptable losses"

- Acceptable losses

Jag som hade tänkt citera en massa, men nu orkar jag inte mer. Haha... Hoppas mitt budskap har nått fram ändå.

Det är aldrig rätt person som ser mig på det viset.

I natt drömde jag. Du var där. Jag försökte nå fram till dig, gång på gång. Visade upp mina syskonbarn (otroligt söta, men samtidigt förvridna som personer alltid är i drömmar) och sa "Visst önskar man att man hade egna små, söta barn?" Ingen reaktion. Jag försökte fånga din uppmärksamhet genom töntiga ord och gester. Men hur mycket jag än försökte, var det ändå inte du - den jag så innerligt önskade att det skulle vara - som höll om mig och viskade lugnande ord när drömmen blev en mardröm och jag grät. Det var inte du som tröstade mig.

Det var en dröm, men jag har fått för mig att de flesta drömmar har ett budskap. Så vad innebär allt detta?

When life is unfair, when you are at the depth of the pool of darkness, perhaps all you should do - all you should waste the little energy you still have left on - is think

"I guess it's just how it's supposed to be."

In English.

It has come to my notice that it is becoming more and more difficult for me to write well in Swedish. After all, I am living in a country where very few speak my mother tongue and it is probably not so odd that I am struggeling. Every sentence is a pain (haha) to write. Ah well, perhaps not every sentence. That was an exaggeration. But I find many of my sentences really strange and have now decided to write a blog text in English.

Today, I learnt something that I believe was very good, but perhaps also at tiny bit bad, for my well being. I hope it is taking me forward.

Ah crap... When I am writing in Swedish, I seem to think in English. And now, I can't stop thinking in Swedish. Lovely.

I give up. I have no confidence when it comes to showing my knowledge of the English language. Perhaps because it never will be good enough in my own eyes.

Do I have to fall asleep with roses in my hand? Would you get them if I did?

Jag har själv lagt märke till att många av mina inlägg nuförtiden består av citat från fina låtar. Detta beror på att jag inte är i närheten av att kunna formulera mig så vackert som många låtskrivare kan. Och det händer väldigt ofta att jag tänker "Åh, jag önskar att jag hade skapat den där fina meningen tidigare, innan den dök upp i den där låten..." När jag ska skriva något känner jag mig nästan alltid fast, begränsad. Det känns ju som att vad man än hittar på, kommer det vara ett plagiat. Det är redan skrivet, liksom. Förstår ni hur jag menar? Yikes, det måste vara tufft att vara låtskrivare...och författare.

I wait for the words on the tip of your tongue.

If I could be the lesson that you learn, you learn
If only I could be the last one that love burns, it burns...

If only I could get into that corner of your head
where things finally match and meet the standards that you set
oh how I wish I was the treasure that you were looking for
bet I would feel better if only I could find the door

Well, I am crying
you aren't trying
and I am melting away

Giving up.

' When you're dreaming with a broken heart
though waking up is the hardest part
you roll outta bed and down on your knees
and for the moment you can hardly breathe

When you're dreaming with a broken heart
the giving up is the hardest part
'

I pray to be only yours.

Igår hade vi en helt galen kväll på Zizzi Ristorante. Det är nästan så att man kan säga att det mest normala som inträffade var att Jevons bankade ihjäl en mus med hjälp av en Fruitiser inne i dryckesförrådet. Att från-början-sallad-men-befordrad-till-pizza-Marco sedan föreslog att den skulle användas som ingrediens i Calzone Carne Piccante var lika normalt det.

Då kan ni med livlig fantasi tänka er hur galet det var.

RSS 2.0